Friday, June 8, 2012

Tips om Fine Dining etikette

Ha en utsøkt middag på en fin restaurant er en flott måte å slappe av og nyte en førsteklasses måltid. Når partaking i fine dining experience, finnes det en rekke etikette praksis som må følges for å gjøre dining opplevelsen enda mer spesielle.


1. Kjole for anledningen: Når du spise på en fin restaurant, må du huske at dine dagligdagse klær ikke er akseptabelt. Fine dining restauranter har vanligvis en strenge kleskode. Det er veldig formell så passer med uavgjort og attraktive kjoler, skjørt, eller stilig bukser er riktige. Hvis du ikke er sikker på om bestemt restaurantens kleskode, kan du ringe etablering.


2. Tabell ordning: Når du spise på en fine dining etablering, tabellen setter inn er annerledes enn en vanlig familie restaurant. For eksempel spiser du et måltid ved å velge sølvtøy fra utsiden til innsiden, mot platen. Du vil ha mer enn én gaffel. Større gaffel er middag gaffel eller hovedrett gaffel. Du har også en mindre salat gaffel. Over middag plate, vil det være en dessert skje og gaffel dessert. Kniver og skjeer, plasseres på høyre side av platen. Gafler plasseres til venstre for platen. Briller er plassert til høyre for middag plate. Servietter skal plasseres på runde.


3. Tabell etikette: Det er viktig å hilse verten ved risting hender. Ikke Plasser albuene på bordet. Sitt med strak. Bruk alltid kasseroller ved å spise, og ikke hendene. Ikke start å spise til alle ved bordet har blitt servert. Send alltid varer til høyre. Spise på samme hastighet som dine gjester. Ikke plukke opp mat med hendene. Ikke tygge mat med din munn åpen eller snakke med munnen full av mat. Tygge liten morsels. Ikke snakke med munnen full. Ikke snakk så høyt at du irritere andre brukere. Kompliment verten på smaken og utseendet på måltidet. Ikke Legg for mye mat i munnen som du vil ende opp tygde med åpne munnen. Ikke dukkert mat i andre væsker som suppe eller broths. Når ferdig, holde plate på innstillingen og venter på at serveren å ta det bort. Ikke snakk på en mobiltelefon mens servering.


4. Restaurant Host/vertinne: behandle restaurant ansatte med respekt. La en spissen av minst 15%. Ikke behandle en restaurant vert strengt. Ha en høflig tone og nyte hvor godt du er behandlet. Hvis det er en feil med måltidet, ikke bli sint og føre til en scene. Forklare problemet og verten vil ta vare på den.


Praksisen med å bruke riktig restaurant etikette er viktig når ha middag på en fin restaurant. Det kan virke som vi bør vite alle etikette reglene, men det er forskjeller med fine dining som bør bli husket.


Hvis du kjenner noen grunnleggende tips for fine dining, kan du være trygg på en helt avslappende og hyggelig måltid.

No comments:

Post a Comment