Sunday, May 6, 2012

Underholdende etikette - hvordan du bruker sølv-tjenester

Sølv-tjenester er en måte du serverer mat til gjester/kunder. Selve uttrykket som kommer ut av England, og du kanskje har hørt det etter sin andre navn 'Engelsk Service'. Antatt å være av høy etikette standarder, finnes sølv-tjenester oftest i sofistikerte restauranter i motsetning til lokale frokost cafe. Men om du ser etter nye måter å tjene din mat på en restaurant eller hvis du er vert for en mer formell hendelse i hjemmet - sølv-tjenester kan virkelig satt høyre atmosfæren.


Som blir sagt, sølv-tjenester ikke har bare skal brukes på formelle arrangementer eller mer eksklusive restauranter - er det en god vane å lære for enhver tid at du er serverer mat til gjester eller kunder. Hvordan du angir tabellen og utforme bestikk er en av de viktigste elementene av sølv-tjenester, etterfulgt av faktiske servering av mat.


I tillegg til å være god Etikette, sølv-tjenester gjør også en hendelse (spesielt når du catering for en stor gruppe) langt mer enkel og organisert som du holder deg til et bestemt sett av regler. Ved hjelp av sølv-tjenester, kan det ta litt tid å lære og bli vant til - men på slutten av dagen vil det redde deg fra en rekke underholdende katastrofer!


Den første regelen som må du lære fjernes hvordan maten serveres og hvordan tomme plater, senere fra tabellen. Prøv å huske at maten serveres på venstre side av gjesten og fjernet fra høyre. Tenk deg at du holder en tallerken gulrøtter å tjene på til gjester plate. Holde at plate i venstre hånd og bruke høyre hånd for å tjene fra deres venstre side. "Tjene til venstre, klart fra høyre". Hvis du kjører som gjennom hodet et par ganger vil det snart synke inn!


Videre, når serverer du må aldri ta kontakt med kunden (for eksempel en albue i ansiktet!) - det er svært uhøflig å lean over en kunde, og hvis du absolutt må deretter først gjøre den kjente ved excusing deg selv på forhånd.


Neste leksjon i sølv-tjenester er bruken av bestikk når betjener. For de fleste, vil dette være den vanskeligste delen å gjøre - men som med alt, praksis gjør perfekt! Det er helt akseptabelt å bruke en skje og en gaffel sammen eller to gafler - avhengig av hva som du finner den enkleste. Med én hånd vil du grasping stykke mat mellom din valgte bestikk og plassere det pent til deres plate. Som med spisepinner, er det et bestemt sted å holde fingrene slik at skje og gaffel åpne og lukke med letthet - kan du se noen videoer eller diagrammer for å se hvordan det gjøres.


Når du har disse grunnleggende ferdigheter kan du begynne å angi tabellen for din første forsøk på sølv-tjenester. Det er alltid viktig at alle briller og lekeservise er grundig rene før du fortsetter.


Én regel av fastsetter bestikk er å ha det første kurset på den ytre siden og endelige kurset vil være nærmest til plate. Vin og vann briller er alltid ovenfor og til høyre hånd side av middag plate - det er vanligvis et sett med tre glass i en trekant-figuren. Vann glasset vil være foran og to vin briller satt bak.


Endelige berører kan omfatte en stoff serviett kastet inn i glass eller på plate - det er mange fancy måter med folding, så vil du kanskje se på disse metodene ytterligere.


Det kan høres ut som en stor innsats for å gjøre - men det vil være verdt det og dine gjester vil føle seg ekstra spesielt, pris på din innsats og kanskje selv sjalu av dine ferdigheter!

No comments:

Post a Comment