En av de mest utfordrende tingene om underholdende gjester er å vite hva du skal tjene dem. Det er en tendens til å prøve og være alt for alle folk, og gjøre for mye av alt. Dette ender opp å kaste bort tid, penger og mat.
De viktigste Beslutningstøtteverktøy å gjøre når underholdende er dette: Hva slags kvelden planlegger du? Hvis det er en sitte ned middag, være på menyen annerledes enn hvis det er et cocktailparty, der gjester vil sannsynligvis bære rundt en liten tallerken spiser mens du chatter med de andre gjestene.
Cocktail-stil partiet er den enkleste å planlegge, men kan være den mest utfordrende å forberede seg på. Maten er vanligvis et utvalg av forretter og fingermat. De fleste av oss har en eller to signaturretter av dette Skriv inn... de rettene som vi har perfeksjonert, at vi ta til alle potlucks, og vi er kjent for dem. Ikke gjør dem alle for samme hendelse. Lage en meny rundt ett av dem. Hvis du bestemmer deg å gjøre din meksikansk-stil forrett som alle bare elsker, planlegger du en meksikansk-menyen. Eller Planlegg menyen temaet rundt en ferie. Uansett tema du bruker, begrense hva du tjene til hvor mye mat du vil behovet for et parti kan være vellykket uten matlaging alt inkludert kjøkken vasken.
En tommelfingerregel er å anta at alle gjester får tre av noen gitt forrett. Tre cocktail kjøttboller, tre trøfler, tre buffalo vinger. Bestemme omtrentlig antall gjester, og deretter multiplisere tilsvarende for å finne ut hvor mye av hver parabolen å forberede. Jeg har alltid tenkt for ekstra 2-3-gjester i min beregninger. Ting har en tendens til å gjennomsnittlige pent.
En annen viktig regel er å tjene en rekke matvarer. Noen gjester vil sannsynligvis foretrekker vegetariske retter, andre vil søke retter uten OST. Andre vil fortsatt leder rett til veggie fatet. Jeg planlegger en fest med 12 totalt antall deltakere, kan du gjøre seks appetittvekkere; to kjøtt basert, to fall (eneste med OST), én veggie/frukt papirskuff, én dessert). Det kan virke som en liten oppslag, men folk vil spise hva de får servert, og av tiden drikker gå på buffet tabellen, og alle platene og servietter, og hva pokker, kast i noen boller blandede nøtter, tabellen vil bli rik og full og ingen vil forlate sulten.
En siste bit av råd er dette: Hvis du planlegger på serverer en rett (eller retter) som du har aldri beredt før, gjøre en prøveordning kjøres før partiet. De fleste av oss har en tendens til å finjustere oppskrifter som passer vår smak, og lese en oppskrift i et magasin eller online er en far cry fra egentlig å vite hvordan det smaker, eller hvor godt det står til de andre rettene du vil fungere. Ta deg tid til å fikse det en gang for familien, og foreta justeringer for å tilpasse det for partiet. Ingen ønsker å være din test kjøkken, og du ikke ønsker å tjene noe du føler du må be om unnskyldning for.
Med en liten planlegging, og litt innsats, partiet blir vellykket, dine gjester vil være full og budsjettet ditt vil ikke bli brutt. Nyt!
No comments:
Post a Comment